Belföld
Vadai Ágnes (Array)

Az MTI újra letiltotta az Orbán vejének újabb kétes ügyéről szóló közleményt  

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 04. 07. 15:10

A DK újra cenzúrát emleget.

Az ellenzéki párt arra reagált volna, hogy a csütörtökön megjelent Heti Válasz szerint egy olyan szaúdi üzletember vette meg az Orbán Viktor vejéhez köthető cégtől a volt Postabank-székházat, akit 2008-ban a tíz legkeresettebb gazdasági bűnöző közé soroltak. Az FBI által is körözött szaúdi befektető – a francia parlament 2002-es jelentése szerint – kapcsolatban áll az Al-Kaida és más iszlám terrorszervezetek által használt pénzügyi hálózattal.

Vadai Ágnes alelnök erre közleményt adott ki, amelyben jelezte, a DK kezdeményezi, hogy azonnal üljön össze a parlament nemzetbiztonsági bizottsága.

A DK szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, hogy a magyar miniszterelnök családja a hírek szerint egy olyan fajsúlyos nemzetközi bűnözővel üzletel, aki hasznot húzhat a nemzetközi terrorizmusból. A kockázatot csak növeli, hogy ez hetekkel az Iszlám Állam hazánk elleni fenyegetése után történik.

Vadai Ágnes szerint a nemzetbiztonsági bizottságnak kell megvizsgálnia, hogy a miniszterelnök „családi üzelmei veszélyeztetik-e Magyarországot, valamint, hogy a miniszterelnök családja juthatott-e olyan pénzhez, amely a nemzetközi terrorizmusból származhat.”

Az MTI jelezte, hogy a párt „DK: Orbán családja terrorista-barátokkal üzletel” című közleménye az Országos Sajtószolgálat Szabályzatának  14.3. és 14.10 pontjaiba ütközik, ezért azt nem adja ki, amiért a szabályzat 15. pontja értelmében “semmilyen felelősséggel nem tartozik”.

Korábban a DK jelezte, pert indít az MTI ellen, mert a hírügynökség napi rutinjának része lett, hogy megtagadja a párt közleményeinek kiadását, “ilyen-olyan okokra hivatkozva”.

A DK nem fogja hagyni, hogy a kormány az MTI segítségével hallgattassa el az ellenzéki véleményeket, ezért a bíróságon fogja bizonyítani a politikailag motivált cenzori gyakorlatot.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatósága akkor úgy reagált, minden esetben csak olyan OS-hez eljuttatott közlemény kiadását tagadja meg, amely a polgári törvénykönyvbe ütköző módon személyiségi jogot sért.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.