Belföld

Pedagógustüntetés: a sztrájkról akart egyeztetni a szakszervezet, de a kormány kerekasztalánál találták magukat

Közleményt adott ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amiben azt írják, hogy a PDSZ szerdán megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára által kijelölt helyszínen és időpontban.

A meghívó azonban a Köznevelési Kerekasztal ülésére szólt, ezért a PDSZ nem ült asztalhoz.

A PDSZ tárgyalódelegációja – nyomatékosítva, hogy nem kíván részt venni a Köznevelési Kerekasztal munkájában – nem foglalt helyet az ülésteremben, de a közoktatást, gyermekeink jövőjét meghatározó témákra tekintettel továbbra is hajlandóságot mutatott a sztrájktárgyalások folytatására a megjelölt helyen és időpontban.

A PDSZ ismertette a 12 pontos követeléseit kiegészítő további két követelését:

Elvárjuk, hogy a Kormány a PDSZ által megfogalmazottakról, a követelések súlyának megfelelő – legalább államtitkári – szinten tárgyaljon!
Elvárjuk, hogy a Kormány kijelölt képviselője közvetlenül és kizárólag a PDSZ-szel egyeztessen szervezetünk sztrájk követeléseiről!

Az ülésteremben jelen volt az államtitkár által kijelölt személy, Sipos Imre helyettes államtitkár, aki hiábavaló kísérletet tett arra, hogy a PDSZ-t a Köznevelési Kerekasztal munkájába bevonja, még azok után is, hogy a kerekasztal több tagja jelezte: sztrájktárgyaláson nem kíván részt venni.

A PDSZ a sztrájktárgyalásokat folytatni akarja, készen áll az egyeztetések folytatására.

Kiemelt kép: a Köznevelési Kerekasztal egy korábbi ülése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik