Belföld

Duplájára emelik a díjakat a szegények piacán

24.hu
24.hu

2016. 04. 05. 12:59

Botka Lászlóhoz, Szeged polgármesteréhez fordulnak a Cserepes sori kereskedők, miután eredménytelenül zárult hétfőn a tárgyalásuk Rácz Attila piacigazgatóval, írja a Népszabadság. A tavaly kinevezett intézményvezető ugyanis április 1-től drasztikusan – a kereskedők jogi képviselőinek számítása szerint átlag 57 százalékkal – megemelte a bérleti díjakat. Ezenkívül a legforgalmasabb, szombati napokon 200 forintot szednek a parkolásért.

A kereskedők nem voltak hajlandóak aláírni az egyoldalúan módosított szerződést. Szombaton és vasárnap, amikor már az új tarifa szerint kellett volna fizetniük, 140 boltos nem nyitott ki.

Hétfőn hiába tartottak egyeztetést, a piacigazgató nem volt hajlandó engedni. Azt mondta: tőle a tulajdonos önkormányzat a piac eddiginél eredményesebb működését várja el, majd megfenyegette a kereskedőket, hogy aki aláírt új szerződés nélkül árusít, azt kivezettetik a piacról.

A Cserepes sor, a “szegények piaca” Szegeden, eddig is nyereségesen működött, 2015-ben 11 millió forint profitot hozott. A legnagyobb értéke nem az, hogy olcsón lehet vásárolni, hanem a lomipiac, ahol használt cikkeket árulnak, több ezer alacsony jövedelmű ember megélhetését segítve ezzel.

A piac mintegy 4-5 hektáros területe nagyon értékes, tökéletes lenne új lakóépületek, üzletsorok telepítésére. Többen már azt is tudni vélik, melyik szocialistákhoz közeli befektetői csoport nézte ki magának a területet.

Botka László a lap kérdésre elmondta: az egészet politikai támadásnak tartja. A problémát abban látja, hogy a korábbi intézményvezető nem egységes tarifát alakított ki, hanem minden kereskedővel egyenként egyezett meg. Botka cáfolta, hogy el akarnák adni a területet, ami amúgy sem lenne kelendő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.