Belföld

A NER kulturális alapembere irányíthatja a Millenárist

Legutóbb a cirkuszcég feje volt Kriza Zsigmond, aki nagyon jól járt a 2010-es fülkeforradalommal. Most a Millenáris vezetését és újragondolását bízták rá.

Kriza Zsigmondot nevezték ki a Millenáris Nonprofit Kft. új ügyvezető igazgatójává, aki a közös megegyezéssel távozó Incze Zsoltot váltotta a poszton. “A kultúra területén közigazgatási és cégvezetői tapasztalatokat szerzett Kriza Zsigmond feladata az utóbbi években erősen amortizálódott Millenáris fejlesztése, és a területen zajló beruházások sikeres lebonyolítása lesz” – közölte a Miniszterelnökség sajtóirodája kedden az MTI-vel.

Mint írják, az április 1-vel kinevezett új igazgató feladata lesz, hogy a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének, a Millenáris park második ütemeként épülő mélygarázsnak és közparknak az átadása után a Millenáris parkot a főváros turisztikai és kulturális életében újrapozícionálja.

Ki ez a Kriza Zsigmond?

Krizáról a Magyar Narancs dobott össze még 2013-ban egy portrét. Eszerint 1995-ben végzett az ELTE jogi karán, majd minisztériumi tisztviselő volt a Horn-kormányban. Ezután az MTV jogi főosztályvezetője lett, majd civilként a színészek jogvédelmébe szállt be.

A 2010-es kormányváltás után a Művészetek Palotája felügyelőbizottságába került, 2011 májusában pedig a Magyar Művészeti Közalapítvány megszűnésével-átalakításával kapcsolatos teendők koordinálását végző miniszteri biztossá nevezték ki. Pár hónap múlva a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit (Maciva) Kft. ügyvezető igazgatója lett, majd 2012-ben az NKA fő döntéshozó szerve, a bizottság tagja lett.

A Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának is tagjává lett, majd tavaly áprilisban közös megegyezéssel távozott a Maciva Kft. éléről. Arról, hogy azóta mit csinált, nem leltünk forrást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik