Belföld

Végre Kovács László is megszólalt az MSZP tisztújításáról

Kovács László szerint egy pártelnök számára a politikai pályának szolgálatnak kell lennie, nem pedig karriernek. A korábbi külügyminiszter és uniós biztos, az MSZP volt elnöke az M1 hétfő esti műsorában a párt küszöbönálló tisztújítása kapcsán arról beszélt, hogy a szocialistáknak a 2018-as parlamenti választásokon meghatározó szerepet kell játszaniuk, de nem az a lényeg, hogy melyik demokratikus párt hány mandátumot szerez, hanem az, hogy meglegyen a jelenlegi rendszer leváltásához szükséges többség.

Egy párt stratégiáját akár külső szakemberek is fogalmazhatják, de a vezetésnek kell jóváhagynia és győzelem esetén végrehajtania – hívta fel a figyelmet, majd kifejtette ötpontos elképzelését arról, milyen emberek lehetnek egy sikeres pártban az elnökség tagjai. A politikus szerint ehhez tehetségre, tudásra, tapasztalatra, teljesítményre és tisztességre van szükség.

Mindezeken túl a párt elnöke legyen olyan, akinek a gondolkodásában a politikai pálya nem karrier, hanem szolgálat, a hatalom nem lehetőséget jelent számára például vagyongyűjtésre, uralkodásra, hanem felelősséget az ország sorsáért. Ezenkívül képes jó csapatot összeállítani és vezetni, továbbá érthető, emberi nyelven képes megszólítani a választók többségét, és meg tudja teremteni a demokratikus erők nagyon széles körű összefogását – mondta Kovács László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik