Belföld
Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

„Híd a munkába”: Farkas Flórián neve szerepel a legtöbb szerződésen

24.hu
24.hu

2016. 04. 04. 11:10

Az új vezetés attól tart, hogy nekik kell elvinni a balhét a miniszterelnöki biztos helyett.

Több száz oldalnyi dokumentum jutott az atv.hu birtokába az Országos Roma Önkormányzattól, ezek nagy része a Híd a munka világába projekthez tartozik. A portál több mint egymilliárd forintnyi szerződést nézett át, és azt állapították meg, hogy a megállapodások többségét az ORÖ-t 2014-ig vezető Farkas Flórián írta alá, aki fideszes országgyűlési képviselő és miniszterelnöki biztos.

25 nagy értékű szerződést személyesen Farkas kötött, több mint 540 millió forint értékben. 59 megállapodást Dobóvári Ildikó, Farkas bizalmasa, az ORÖ korábbi hivatalvezetője intézett, ezek értéke összesen 236 millió forint. Egy 11 millió forintos szerződést, amely a „Foglalkoztatási lehetőségek az agrárszektorban” című háttértanulmány megrendeléséről szól, szintén Farkas regnálása alatt kötöttek meg.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszaköveteli a projektben elköltött 1,6 milliárd forintot, mert a szabálytalanságok gyanúja miatt elállt az Országos Roma Önkormányzattal kötött szerződéstől. Az új vezetés attól tart, hogy nekik kell elvinniük a balhét, ezért kérték, hogy a programban elkövetett szabálytalanságért azokat vonják felelősségre, akik a megvalósítási időszakban rendelkeztek kötelezettségvállalással.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

bee isolated on black background
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.