Belföld

Rendelésre gyújtogatott Pest megyében – Őt keresik

Eljárást indítottak a rendőrök egy 46 éves férfi ellen, aki megbízásokat adott társának, hogy autókat – egy esetben pedig egy épületet – gyújtson fel. Cinkosát, aki teljesítette a “rendelést”, még keresik.

A jelenlegi adatok szerint a 46 éves férfi 2015 szeptemberében kérte fel 42 éves társát, hogy gyújtsa fel valakinek a kocsiját. Gáspár Ferenc október 31-én éjjel benzinnel lobbantotta lángra az autót egy ceglédi ház udvarán, miután kibontotta a kerítést. A jármű teljesen kiégett, és azzal együtt megsemmisültek a tulajdonos személyes iratai, készpénze, valamint két női arany gyűrű is.

cegled4_3
Fotó: police.hu

A 46 éves férfi október elején adta a következő megbízást, ezúttal a “célpont” nem egy kocsi volt. Egy kft. nagykőrösi telephelyén gyújtott fel egy épületet, égett a tető, a nyílászárók, padló és a szigetelés, de megrongálódtak illetve megsemmisültek berendezési tárgyak, ott tárolt elektronikai cikkek is.

Kiderült, további autókat is felgyújtott az utcán Cegléden : egyet 2014 szeptemberében, egyet pedig idén februárban.

A megbízót szerdán, Cegléden fogták el terrorelhárítók. Valahogy így:

Azóta előzetes letartóztatásba került. Gáspár Ferenc ellen körözést rendeltek el.


A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Gáspár Ferencet felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-236-2883-as telefonszámot vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Olvasói sztorik