Belföld

Tanítanék: Lázár tájékozódhatna, mielőtt megszólal

A miniszter kudarcnak nevezte a szerda reggeli tiltakozást, de a mozgalom szerint többen vettek részt az akcióban, mint amennyiről a politikus beszélt.

A szerdai polgári engedetlenségi akciót szervező Tanítanék Mozgalom közleményében azt írta: szomorúan vették tudomásul, hogy Lázár János nem tájékozódott pontosan a megmozdulásról, mielőtt beszélt volna róla.

A miniszter szerint 3200 magyar iskolából csak százban volt valós megmozdulás. Ezzel szemben a szervezet közölte: legalább 300 iskola elé vonultak ki tiltakozni, és 200 helyszínről azt is jelezték, hányan vettek részt a megmozdulásokban. Szerintük az akcióban legalább 15 ezer ember, tanár, diák, szülő és a mozgalom céljaival egyet értő magyar állampolgár vett részt. Így szerintük az akció sikeres volt.

A Tanítanék közölte: ha a kormány valóban komolyan veszi a kritikákat, ahogy Lázár János mondta, akkor továbbra is megadják a lehetőséget arra, hogy tárgyaljanak velük. „A holnapi napon ennek feltételeiről részletesebb tájékoztatást is adunk, sajtótájékoztató keretében, déli 12 órakor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épülete előtt” – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik