Belföld

Kiderült, miért kellett migrációs válsághelyzetet elrendelni

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 03. 31. 10:47

Pintér Sándor belügyminiszter Harangozó Tamás MSZP-s politikus kérdésére írásban válaszolva tudatta, miért kellett kiterjeszteni az egész országra a migrációs válsághelyzetet.

A belügyminiszter válaszában emlékeztetett: a kormány 2015 szeptemberében “az egyre erősödő migrációs nyomás következtében az ország több megyéjében — két lépcsőben — elrendelte a migrációs válsághelyzet bevezetését”. Az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetője a kihirdetést követően folyamatosan figyelemmel kísérte a válsághelyzet feltételeinek fennállását, megállapításaikról 15 naponként tájékoztatták az idegenrendészetért és menekültügyért felelős minisztert, tehát Pintér Sándort.

Folyamatos helyzetértékelés

A miniszter szavai szerint a folyamatos helyzetértékelés eredményére figyelemmel az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetője március 7-én kezdeményezték a válsághelyzet Magyarország egész területére kiterjesztését, elemezve a Magyarországgal szomszédos államokban a tömeges bevándorlással összefüggő rendkívüli helyzet hazánk közbiztonságára és közrendjére gyakorolt várható hatásait.

A belügyminiszter közlése szerint az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetője továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelését indokoló feltételek fennállását. Amennyiben a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésének feltételei már nem állnak fenn, haladéktalanul kezdeményezni fogják a miniszternél, hogy tegyen javaslatot a kormánynak a vonatkozó kormányrendelet hatályon kívül helyezésére – írta a belügyminiszter.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.