Belföld

Magyar Iszlám Közösség: nagyon nehéz muzulmánnak lenni Magyarországon

Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője szerint már másfél éve nagyon nehéz muzulmánnak lenni Magyarországon, írja a nol.hu. Elmondta, itthon erős iszlámfóbia alakult ki, és gyakran érik őket inzultusok, sokszor azonosítják őket terroristákkal.

Bolek Zoltán erről a Magyar Iszlám Közösség ünnepségén beszélt, ahogy arról is, hogy meghívójuk ellenére a kormány nem képviseltette magát miniszteri szinten. A közösség vezetője hiányolta Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások miniszterét, a tárcavezető máshol járt ebben az időpontban, igaz, a téma ott is ugyanez volt.

Erre az ünnepségre Hegyi Lászlót, az egyházi kapocslatokért felelős államtitkárt küldték, aki elmondta, Magyarország mindig is befogadó nemzet, „több vallású, több kultúrájú” ország volt. Szerinte az iszlám vallás ugyanazokat a támogatásokat kapta meg mint mások, Magyarország a vallásszabadság kérdésében sem szorul rá „külső iránymutatásra”.

Balog nem, Colleen Bell amerikai nagykövet viszont elment az eseményre, ahol elmondta,

Magyarországon a muzulmánokkal szembeni nyugtalanság először tavaly, a migrációs válsággal kezdett erősödni, majd a párizsi terrortámadás után. Ezek a gyáva gyilkosságok elkövetői annyira reprezentálják az 1,6 milliárd muzulmánt, mint amennyire egy rothadt alma reprezentálja az összes almát.

Hozzátette, ha megadjuk magunkat a félelmeknek, a terroristák győztek.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik