Belföld

Könyvet ír a börtönben a magyarbánhegyesi családirtó

T. Lajos, a magyarbánhegyesi családirtóként elhíresült férfi nem tört meg a börtönben, bár első fokon élerogytiglanra ítélték – számolt be a Bors szerdai számában. A vésztői férfi tavaly négy emberre lőtt rá, ketten belehaltak sérüléseikbe. T. Lajos korábban közbizalom és vagyon elleni bűncselekmények miatt többször volt büntetve, borzalmas tettét is felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt követte el.

A férfi május 15-én előre kitervelten, négyéves gyermeke jelenlétében többször meglőtte kislánya édesanyját, nagyanyját és mindkettő élettársát. A gyerek nagymamája és anyjának élettársa a helyszínen meghalt, a másik két áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett, és maradandó fogyatékosság alakult ki náluk.

70-75 évesen már szabadlábon lenne

A Bors a férfi egyik ismerősétől megtudta: T. Lajos igyekszik hasznosan tölteni az idejét a rá­csok mögött. A lap forrása szerint a férfi könyvet ír, “az élete történetét akarja kiadni magából, máskor pedig a kislányához, Napsugárhoz ír verseket.”

A lap megtudta, hogy T. Lajos eljár istentiszteletekre, magaviseletére nem lehet panasz és ítélete enyhítésében bízik ügyvédjével. Amennyiben 20-25 év körüli büntetést szabnának ki rá, 70-75 éves korában feltételesen elhagyhatná a börtönt. A másodfokú ítéletet április 19-én, a Szegedi Ítélőtáblán hirdetik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik