Belföld

Tönkreveri az RTL Klub a TV2-t

Nem megy annyira a televíziós ipar a TV2-nél, az RTL Klub a Híradóval, a Barátok közttel, a Farmmal és a hollywoodi filmekkel is szétveri a konkurenciát.

Szükség lesz a kormányzati szereplők oldaláról valami újabb visszamenőleges törvényre, vagyonelkobzásra, vagy más, korábban a józan erkölcsbe ütköző lépésre lassan az RTL Klub ellen. Az Index cikke szerint ugyanis az elmúlt hetet utcahosszal nyerte meg a korábbi konkurencia, az Andy Vajna érdekeltségi körébe került Tv2-vel szemben.

Egészen elképesztő a kereskedelmi célcsoportban (18-49 év között) az RTL fölénye: az első 33-ba nem fért be más csatorna nézettségben. A műsorok közt szerepel a Farm című új vidék-reality, a Barátok közt szappanopera, a Híradó és több egész estés film is. A 34. helyre befért az M4 Sport egyik focimeccse (nincs ideírva, melyik, de valószínűleg a magyar-horvát barátságos), a 35. az RTL Híradójának 23-i kiadása, és ezután jön a TV2 pár Tényekkel és Jóban rosszbannal.

Az RTL Klub Híradója rendszeresen 10 százalékokat ver a Tényekre, egyedül hétvégén sikerült a TV2 bűnügyi magazinná átalakult műsorának 10 százalékon belülre kerülni. A Hal a tortán és a Jóban rosszban se alkotott nagyot a csatornának, és húsvétkor a csatorna közönségaránya 9 százalékra zuhant be.

A teljes lakosságban is abszolút az RTL Klub fölénye, de azért nem annyira rossz a helyzet: a 22. helyre befért egy Tények adás, lejjebb pedig pár Jóban rosszban epizód is. 16:30 és 18 óra között amúgy a TV2 jól teljesít, a híradók környékén zuhan be hirtelen a teljes lakosságban is a nézettségük.

Az Index megjegyzi, a Duna TV pár műsora is jól teljesített ebben a kategóriában, szombaton a Gasztroangyal verte meg a teljes mezőnyt, de a Magyarország, szeretlek!, a Maradj talpon! és az Alpesi őrjárat című sorozat is tűrhetőt futott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik