Belföld

Repülőbaleset Dány határában, két halott

A vizsgálatok szerint a kisgép nagy sebességgel, orral csapódott a földbe. Fotók a balesetről.

A gödöllői reptérről szállt fel péntek este egy kisrepülő, és miután nem érkezett hír felőle, nagy erőkkel keresni kezdték. Rendőrségi helikopter, tűzoltók, kutatómentők tették tűvé a környéket, eredménytelenül – tudta meg a 24.hu Csámpai Attilától, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

A rendőrség közleményeszerint március 25-én 19 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Gödöllő magasságban egy sportrepülőgép eltűnt a radarképről. Az erdős területet átvizsgálása után Dány külterületén a Magyar Honvédség kutató-mentő helikoptere segítségével megtalálták a gép roncsait.

A helyszíni adatok alapján a repülőn két férfi utazott. A balesetben a pilóta és utasa is olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Orral csapódott a földbe

A Közlekedésbiztonsági Szervezet helyszíni szemléje szerint a Tecnam P2002-es gép szinte függőleges helyzetben, orral, nagy sebességgel fúródott a földbe. A szervezet szóvivője elmondta: a géppel Gödöllőről szálltak el, hogy gyakorlórepülést végezzenek. A pontos útvonalat nem adták le, de ez nem is kötelező, mert nem ellenőrzött légtérben repültek.

A gépet azután kezdték keresni, hogy napnyugtáig nem tért vissza. A fedélzeten tartózkodó egyik férfinak viszonylag friss volt a szakszolgálati engedélye, a másik halálos áldozatról, aki vélhetően külföldi, nem tudni, hogy volt-e pilótajogosítványa.

Az Airportal.hu azt írta, hogy a HA-VOG lajstromjelű gép a Cavok Aviation Training Kft. üzemeltetésében állt, melynek egy másik, Cessna 152 típusú gépe egy hónapja Tatabánya közelében szenvedett balesetet. Akkor a pilóta-növendék a helyszínen életét vesztette, a mellette ülő oktató túlélte a balesetet. (MTI)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik