Belföld

Publicus: nőtt az ellenzéki pártok népszerűsége

A Fidesz 23 százalékon áll a teljes népességben a felmérés szerint.

23 százalék a Fidesz támogatóinak aránya a teljes népességben – derül ki a Publicus Intézet márciusi felméréséből, melyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek. Az MSZP némileg erősödött, egy százalékponttal növekedve 12 százalékon áll, megelőzve a Jobbikot, amely 11 százaléknyi választót tudhat maga mellett.

Az LMP és a DK egy-egy százalékponttal növelte támogatottságát az elmúlt egy hónapban, ezzel mindkét párt 4-4 százalékon áll. Márciusra az Együtt is elérte az 1 százalékot, a PM és a Liberálisok támogatottsága viszont ez alatt van.

A Publicus megjegyzi: a menekültválság kifulladásával, és az oktatás megítélésében tapasztalható elégedetlenséghullám következtében szavazókat vesztett a kormánypárt, de a csökkenést erre a hónapra sikerült megállítani. A Nemzeti Választási Irodánál történt botrány, a salgótarjáni győzelem és a tanártüntetések az ellenzék irányába mozdították a szavazókat. A szavazatnyereség jórészt a bizonytalanok táborából érkezett, az ő arányuk három százalékponttal, 44 százalékra csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik