Belföld

Fazekas szerint minden tizedik magyar gazda vásárolt földet

Minden tizedik magyar gazda vásárolt állami területet a földárveréseken – közölte a földművelésügyi miniszter a Magyar Hírlappal. Fazekas Sándor a lap pénteki számában megjelent interjúban elmondta azt is, még nincs döntés arról, hogy lesz-e harmadik köre a földértékesítésnek, az azonban biztos, hogy lesz még egy olyan forduló, amelyben halastavakat, gyümölcsösöket kínálnak eladásra.

A miniszter tájékoztatása szerint március 22-ig 44 800 hektár földet adtak el 122 vásárlónak a második árverési körben. Az adatok csak a három hektár feletti területekre vonatkoznak, az ennél kisebb parcellák értékesítése is folyamatos – jelezte.

Fazekas Sándor szerint megdőlt az ellenzék érve, hogy a fideszesek akarják megszerezni az állami földeket, hiszen az árveréseken nagyobb a kínálat, mint a kereslet.

A szaktárca vezetője szólt arról is, hogy a tejtermelőknek nyújtott 11 milliárd forintos rendkívüli támogatás mellett lehetséges tárolási és intervenciós beavatkozás is, de ezeket a lépéseket egyeztetni kell az unióval.

Azt mondta, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz csak akkor szabad hozzányúlni, ha jobb és eredményesebb lesz a működése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik