Belföld

Megszűnhet a belvárosi, József nádor téri női hajléktalanszálló, a Fővárosi Biztonsági Irodát megszüntetnék

tarlos(960x640).jpg (Array)
tarlos(960x640).jpg (Array)
Napirenden van a BKV ez évi bérmegállapodása is a Fővárosi Közgyűlésen.

Megszűnhet a V. kerületi, József nádor téri, 64 férőhelyes női átmeneti hajléktalanszálló, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén dönthet arról, hogy felmondja az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött ingatlanhasználati szerződést.

A testület elé benyújtott előterjesztés szerint augusztus 31-ével mondanák fel a 2000. január 10-én létrejött, határozatlan idejű, a hajléktalanszállóként működő helyiségcsoport használatára vonatkozó szerződést. Ezzel egyidejűleg gondoskodnának arról, hogy az átmeneti szállás lakóit a IX. kerületben, a Gyáli úti munkásszállón helyezik el.

Azt írták, több helyről is érkezett tájékoztatás az egyesület tevékenységével kapcsolatos problémákról, az átmeneti szállás lakói által okozott kellemetlenségekről, amelyek többnyire abból adódnak, hogy a hajléktalanszállás a belvárosi társasházon belül, annak második emeletén, a lépcsőházból nyílóan helyezkedik el.

A hajléktalanszálló lakóinak jövőbeni elhelyezéséről a szociális szakma úgy foglalt állást, hogy a Gyáli út 33-35. szám alatti munkásszálló egyik emeletén a lakóegységek férőhelyszámának növelésével egy 64 férőhelyes átmeneti szállás alakítható ki – olvasható a javaslatban.

Megszüntetnék a Fővárosi Biztonsági Irodát

A Fővárosi Biztonsági Iroda megszüntetéséről is dönthet jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, az iroda feladatait a Főpolgármesteri Hivatal egyik főosztálya láthatja majd el a jövőben.

A Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté VIII. kerületi fideszes polgármester, önkormányzati és rendészeti tanácsnok által jegyzet javaslatban az áll: tekintettel arra, hogy a vállalatbiztonsági feladatkör teljesült, illetve a városgondnoki feladatok – az új, belső szervezeti egység részére meghatározott feladatkörök ellátásának keretében a szükséges anyagi feltételek biztosításával – hivatali feladatkörben is elláthatók, javasolt a társaság végelszámolás útján történő, jogutód nélküli megszüntetése.

A településüzemeltetéssel kapcsolatos városgondnoki feladatokat a továbbiakban a Főpolgármesteri Hivatal április elsejével létrejövő Városigazgatóság Főosztálya látná majd el az előterjesztés szerint. Az új szervezeti egység bővebb feladatkörrel rendelkezik, mint a létrehozásával egyidejűleg megszüntetett Városüzemeltetési Főosztály – jegyzik meg.

A javaslat elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés úgy dönthet, hogy a Fővárosi Biztonsági Iroda Közhasznú Nonprofit Kft.-t jogutód nélkül megszünteti és elrendeli annak végelszámolását. A Fővárosi Biztonsági Irodát 2010 októberében alapította a Fővárosi Közgyűlés.

Napirenden a BKV ez évi bérmegállapodása

A BKV Zrt. 2016-os bérmegállapodásának végrehajtásáról is tárgyalhat a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén.

Az előterjesztésben emlékeztettek arra, február 25-én a BKV Zrt. vezetése és a társaságnál képviselettel rendelkező szakszervezetek vezetői aláírták a bérmegállapodást.

A megállapodás alapján a munkáltató január elsejével havi 8000 forintos bérfejlesztést hajt végre minden dolgozó esetében. Ennek felét – a hamarosan elkészülő bértarifarendszer keretében – bérfelzárkóztatásra kell fordítani, a cafeteria keret pedig havi 2000 forinttal emelkedik – írták.

A bérmegállapodás a kiegészített üzleti tervnek a Fővárosi Közgyűlés általi elfogadása esetén vagy a közgyűlésnek a bérmegállapodás számára forrást biztosító külön határozata alapján hajtható végre.

Az idén a bérfejlesztés hatására mintegy 1 milliárd 577 millió forinttal emelkedik a személyi jellegű ráfordítások összege.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik