Belföld

Nem szólították koszorúzáskor az AQUILA Pártot, az ombudsmanhoz fordulnak

Kokarda(1)(650x433).jpg (kokárda, március 15., )
Kokarda(1)(650x433).jpg (kokárda, március 15., )

2016. március 1-én Budafok-Tétény Bp. XXII. ker. Önkormányzatának programszervező referense többek között az AQUILA Pártnak is továbbította Karsay Ferenc polgármester meghívóját a március 15-i kerületi ünnepségre, azzal a kéréssel, hogy jelezzék, ha koszorút szeretnének elhelyezni az ünnepségen. A párt kedden kiadott közleménye szerint a párt elnöke már másnap jelezte részvételi és koszorúzási szándékukat, ennek ellenére az ünnepség során minden koszorúzni kívánót kihívtak, kivéve az AQUILA Pártot.

Saját, kerületi tevékenységükről így írnak:

Az AQUILA Egyesület tizenkét és fél évig kiemelten közhasznúként ebben a kerületben működött, ingyen heti 120-140 fiatalt tanítottunk. Az összes környező iskola nehezen tanuló diákja nálunk vészelte át a rossz időket, sikeresen folytatva az adott tanévet. Egy kórházban is engedéllyel, napi 60-70 haldoklóval, elfekvő beteggel foglalkoztunk.

Közleményük szerint munkájukat az önkormányzat sohasem támogatta anyagilag, az utolsó években már nem is pályáztak. A párt koszorúját elhelyezte, de mivel a közös koszorúzás során őket nem szólítottak, a jelenlévő egybegyűltek számára úgy tűnt, az AQUILA Párt nem képviselteti magát ezen az eseményen, ezért a diszkrimináció miatt az ombudsmanhoz fordulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik