Belföld

Nem ad többé interjút a lakásbérletéről érdeklődő riporternek a fideszes politikus

Négy éven keresztül lakott önkormányzati lakásban a Fidesz földárverésekért felelős államtitkára. Bitay Márton Örs azonnal megkapta az inárcsi lakást az önkormányzattól – tudta meg a Hír TV. Tegnapi riportjukban meg is jegyezték: sok rászoruló nem ilyen szerencsés és éveket kell várnia, ameddig kiadnak neki egy alacsony bérleti díjú, általában a piaci ár feléért kínált bérleti ingatlant. Mikor a Hír TV munkatársa az érdekes bérletről kérdezte az agrártárca politikai államtitkárát, az így vágott vissza a sajtó képviselőjének:

Csak jelezd a szerkesztőségben, hogy neked nem adok interjút többet!

A Fidesz-frakció titkáraként, majd a Belügyminisztérium politikai főtanácsadójaként dolgozó Bitay Márton 2009-ben, igénylése után rögtön megkapta a 101 négyzetméteres inárcsi ingatlant.

Külön szerettünk volna költözni, és egy ilyen településen sajnos nincsenek lakások, egy családi házat megvásárolni akkor nem tudtam volna, építeni nem tudtam volna, ezért igénnyel fordultam az önkormányzathoz, és ha emlékeim nem csalnak, akkor négy éven keresztül egy rendes bérleti szerződés keretében, havi bérleti díjért béreltem a lakást, amit egyébként fel is újítottam.

A riportból kiderül, hogy Bitay már politikai szereplőként szerette volna elérni az önkormányzatnál, hogy a légkondicionáló beszerelés költségeit levonják a bérleti díjból, ám ezt a képviselő-testület végül elutasította. A különköltözés 2014-ben sikerült is, egy, a fenyvesek által körülölelt házba költözött a fideszes politikus. A Hír TV megszólaltatta Sallai Róbert Benedek LMP-s képviselőt, akit korábban – mint később kiderült, nem is valós – nagybirtok-építési tervei miatt kritizált Bitay. Az LMP országgyűlési képviselője a televíziónak elmondta:

Ő kiabálja rá más országgyűlési képviselőre, hogy mit bérel az államtól, nekem úgy, hogy nem béreltem semmit, még így is rám kiabálta, miközben ezek szerint ő bérel az államtól, és ő használja ki ezt a lehetőséget.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik