Belföld

Idén újra vár a KUKAkulTÚRA – Hulladékkezelők Nyílt Napja! (X)

24.hu
24.hu

2016. 03. 21. 13:56

Gondoltál már arra, mi történik a kidobott hulladékkal? A tejesdoboz, a műanyag palack és a papírhulladék is más-más utat jár be a feldolgozás során! Itt az alkalom, gyere és ismerd meg a hulladék útját! 2016. április 8-án, pénteken és 9-én, szombaton Te is bepillanthatsz a hulladékkezelés kulisszái mögé!

A jövő – szó szerint – a kezedben van. Hiszen egy mozdulattal eldöntheted, hogy egy újrahasznosítható hulladékot a szemétbe dobsz, vagy a szelektív hulladékgyűjtőbe. Ma már amellett, hogy hasznos, trendi is a hulladékokat külön gyűjteni, azonban sokak fejében tévhitek élnek ezzel, valamint a hulladékok elszállításával és hasznosításával kapcsolatban.

Ma már nem csak a papírt, az italoskartont, a fémet, a műanyagot és a fehér illetve színes üveget érdemes szelektálni. Szintén gyűjtheted külön az elemeket és akkumulátorokat, az elektronikus és elektromos berendezéseket, az izzókat és fénycsöveket, és még a használt sütőzsiradéktól is megválhatsz okosan! A zöldhulladékról, a festékes, oldószeres vödrökről és az építési törmelékről ugyanakkor sokszor teljesen megfeledkezünk, pedig ezeket külön gyűjtve és a megfelelő helyre leadva, megóvhatjuk környezetünket a káros hatásaiktól. Ehhez pedig nincs szükség másra, csak az elhatározásra és a megfelelő ismeretek elsajátítására. Utóbbiban segít a KUKAkulTÚRA – Hulladékkezelők Nyílt Napja!

Idén április 8-9-én ismét megnyitják kapuikat a hazai hulladékkezelők- és hasznosítók, hogy megmutassák, mi történik az általunk szelektíven gyűjtött hulladékkal.  A különböző helyszíneken megismerheted a legújabb technikai és technológiai eljárásokat, betekintést nyerhetsz a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, valamint hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatsz a hulladékfeldolgozásról. Az üzemlátogatások során hiteles információkat kaphatsz a hulladékkeletkezés megelőzésének fontosságáról, a feleslegessé vált anyagok szelektív gyűjtésének módjáról és bepillanthatsz a hulladékkezelés kulisszái mögé.

Készen állsz?

Országszerte mintegy 60 hulladékkezelő várja iskolai csoportok, családok és minden érdeklődő jelentkezését!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, látogass el a www.kukakultura.hu weboldalra!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.