Belföld

Felgyújtaná elárverezett házát az elkeseredett forinthiteles

Károly Zsuzsanna 2004-ben vett fel államilag támogatott lakáshitelt, a 13 millió 200 ezer forintot lakásépítésre kérte. Bár itt nem devizahitelről volt szó, törlesztőrészletei mégis erős hullámzásba kezdtek: volt, hogy 180, volt, hogy 120 ezer forint volt a csekkre írva – számolt be a család történetéről a Blikk hétfői számában. A szerződésen nem volt teljes hiteldíjmutató, így a család azt sem tudta, mennyit kellene összesen visszafizetnie.

Miután a családfőt négyórás beosztásba helyezték vissza, a család elkövette azt a hibát, hogy kiszámolták, mennyi lehet a minimális törlesztőrészlet, ezt követően pedig ezt a 100 ezer forintot fizették be a banknak. Ezzel egy időben pert is indítottak a THM miatt és bár fizették a saját maguk által meghatározott részleteket, ügyük végrehajtásra került. A végrehajtó egy külső fotóval 14 millió forintért küldte kalapács alá a 24 milliós házat, amely el is kelt. Zsuzsanna a napilapnak kijelentette: nem engedi, hogy másé legyen otthona, inkább felgyújtja azt. A család a 13,2 milliós hitelt már visszafizette, a bank azonban még nagyjából 16 millió forintot követel tőle – írja a lap, hozzátéve: a követelés aggályosnak tűnik, hiszen a család kedvezményes lakáshitelt vett fel. Jogi képviselőjük szerint a megkötött szerződés semmis, mivel abban a THM nem szerepel, ráadásul elárverezni egy per tárgyát több mint furcsa.

A Blikk által megszólaltatott ügyvéd szerint bűncselekményt követ el a hitelkárosult, ha felgyújtja a házat: egyrészt az már nem a család tulajdona, másrészt a gyújtogatás közveszély okozásának minősül. Dr. Kamarás Péter hozzátette: az új tulaj csak bírósági úton tudja kitenni a családot az otthonából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik