Belföld

Évek óta bántalmazhatja diákjait, mégsem tettek ellene semmit

Több mint egy éve folyik büntetőeljárás a Tiszabői Általános Iskola egyik 47 éves alkalmazottja ellen, bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásban bűntett elkövetésének gyanújával.

Az ügyben több feljelentés is érkezett, ezért a törökszentmiklósi és a karcagi kapitányság is hasonló gyanúval nyomoz, írja az Eduline. A portál birtokába jutott dokumentumok szerint az iskola egyik alkalmazottja sorra követett el olyan cselekményeket, amik nem egyeztethetők össze a tanári hivatással, de a hatályos törvényekkel sem.

Az iskolát jelenleg is vezető igazgató még 2013-ban mutatta be a kollégáknak a tanárt, akiből előbb igazagtóhelyettes lett, majd szakmai hiányosságok miatt ettől a pozíciótól megfosztották, a gyógypedagógiai tagozat egyik kis létszámú osztályát vette át.

A tanár fizikailag bántalmazta a gondjaira bízott gyerekeket, káromkodott velük, illetve a jelenlétükben.

Egy jegyzőkönyv szerint még szexuális tartalmú utalásokat is tett a diákok jelenlétében, illetve egyik informatikaórán pornófilmet néztek a tanulók, bár az a jegyzőkönyvből nem derül ki, hogy erről a tanár is tudott-e.

A lap úgy tudja, a tantestület és a szülők korábban már többször is az illetékes Kunhegyesi Tankerülethez fordultak, azonban ahogy az igazgató, a tankerület vezetője is kiállt a megvádolt pedagógus mellett.

Hiába kérték a tankerületnél, jelentsék fel a pedagógust, arra ígéretet is kaptak, ám ez mégsem történt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik