Belföld

Vádat emeltek egy szerb embercsempész ellen

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy szerb férfi ellen, aki hat szír menekültet próbált tavaly ősszel Ásotthalom térségéből az osztrák határhoz szállítani, tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, az ügyészség az előzetes letartóztatásban levő férfit az államhatár átlépéséhez, több személynek, vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi szeptember 27-én állapodott meg megbízójával abban, hogy 200 euró fejében a zöldhatáron érkezett migránsokat az osztrák határhoz szállít. Ásotthalom térségében saját gépkocsijába hat, míg megbízója autójába négy szír állampolgárt vettek fel, és elindultak az autópálya irányába.

A rendőrök a sztrádán megpróbálták megállítani az egymás mögött haladó két járművet, de a sofőrök igyekeztek elhajtani, majd a gépkocsikkal félreálltak, kiugrottak az autókból, és elfutottak. A vádlottat hosszas keresés után megtalálták, társa elszökött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik