Belföld

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a korábbi Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és a Political Capital közötti szerződések ügyében, írta szombati számában a Magyar Hírlap, a feljelentő Tényi István tájékoztatására hivatkozva.

Mint felidézték: a témáról korábban már az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is tárgyalt. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke akkor úgy nyilatkozott: felülvizsgálják kikérhetőek-e, illetve nyilvánosságra hozhatók-e az említett kontraktusok, továbbá a cég által készített dokumentumok. Előzőleg az NBH jogutódja, az Alkotmányvédelmi Hivatal elutasította az iratokat kikérők indítványát.

Cikkünk megjelenése után megérkezett szerkesztőségünkbe a Political Capital Institute közleménye is, amit természetesen változtatás nélkül közlünk:

“A Political Capital Institute érthetetlennek tartja, hogy a „legnagyobb magyar feljelentő“-ként is aposztrofált, Fidesz-tag Tényi István egy olyan ügyben kezdeményezett feljelentést, melyben 2014 őszén – sajtóbeszámolók szerint – már jogerős bírósági döntés mondta ki, hogy semmilyen jogsértés nem történt. Azt meg pláne furcsállja, hogy miért zavarná a Fideszt egy olyan ügy, amelyet annak idején az illetékes parlamenti bizottság ellenszavazat nélkül szavazott meg. A feljelentés ezek tükrében jogilag értelmetlen, és felmerül a gyanú, hogy kizárólag politikai célokat szolgál. Ebben az ügyben legutóbb a Pesti Srácok online portál állított valótlant, és emiatt helyreigazításra is kényszerült. A Political Capital továbbra is támogatja a szóban forgó elemzések nyilvánosságra hozatalát, erről azonban csak a titokgazda hozhat döntést.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik