Belföld

Az egész határt kivilágítaná a kormány

Kozvilagitas-Esztergom(960x640).jpg (Array)
Kozvilagitas-Esztergom(960x640).jpg (Array)
A belügyminisztérium szerint idő előtti az a kérdés, hogy Tiborcz István volt cége kap-e erre megbízást.

Az már biztos, hogy a déli határkerítés mentén kiépítik a világítást és az ahhoz szükséges áramellátást – írja az Index. A szerdán kihirdetett válsághelyzet hozadéka, hogy a beruházáshoz nem kell alkalmazni a közbeszerzési törvényt.

A portál felidézi: Pintér Sándor szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy megtervezték az esetleges útépítést, hogy a gépjárművek gyorsabban a határ érintett pontjaira érjenek, és megtervezték a határ árammal ellátását is. Ennek finanszírozására a kormány 7,3 milliárd forintot különített el. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a világítás egyes szakaszokon elrettentő erővel is bírhat.

Az Index arról érdeklődött a Belügyminisztériumnál, hogy kiválasztották-e már, hogy ki építi ki a világítást, és igaz-e az a kormányoldalon terjedő pletyka, hogy a miniszterelnök veje, Tiborcz István korábbi cége, az Elios Zrt. kapta a milliárdos megbízást. A Belügyminisztérium egyetlen mondatban válaszolt:

Pintér Sándor a szerdai sajtótájékoztatóján részletes tájékoztatást adott a válsághelyzetről, a költségekre és a pályáztatásra vonatkozó kérdései idő előttiek.

A kormányszóvivő azt mondta: „bizonyossággal állítható, hogy az Index által kérdezett Elios-megbízás nem lesz”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik