Belföld

Taxistüntetés: a Deák téren folytatódott a demonstráció

A Deák téren folytatódott csütörtök délelőtt a fővárosi taxisok demonstrációja, amelyen az Uber és más hasonló közösségi személyszállítási szolgáltatások működése ellen tiltakoznak.

A Deák téren 18 gépkocsi sávlezárással folytatta a Hősök terén indult demonstrációt, a taxik a parkolósávot, a buszsávot és a kerékpársávot foglalták el délelőtt fél 11-től.

Horacsek Róbert, a szervezők szóvivője az MTI-nek elmondta, a demonstráció során a Hősök teréről indulva a Budapesti Közlekedési Központnál, a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál petíciókat adtak át a demonstráció résztvevői, amelyben a taxisok számára január óta kedvezően megváltozott jogszabályok betartatását követelik. A taxisok egy csoportja megállt a budapesti amerikai nagykövetségnél, ám ott nem adtak át petíciót.

A szervezők egyébként péntek este 8 óráig kértek és kaptak engedélyt a demonstrációra, ám nem zárják ki, hogy ezt meghosszabbítják. Az előzményeket olvassa el itt.

Az 24.hu és az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalták, hogy a demonstráció nem okozott különösebb forgalmi fennakadást a Deák téren.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik