Belföld

Palotákat árulnak a diplomatanegyedben

Legalább nettó másfél milliárd forintra tehet szert a terézvárosi önkormányzat, ha sikerül eladnia azt a két, diplomatanegyedben található ingatlant, amelyre szerdán hirdettek meg pályázatot – értesült a Népszabadság. A lap csütörtöki lapszámában arról ír, hogy az Andrássy út 21. szám alatt található ingatlan kikiáltási ára 1,33 milliárd forint. Az épület összesen 46 társasházi külön tulajdonban lévő ingatlannal rendelkezik, a vásárlónak többek között vállalnia kell a csaknem 4600 négyzetméteres ingatlan műemléki szabályozásnak megfelelő felújítását 2020 végéig, valamint a bérleti szerződések megszüntetését saját költségén.

A lap emlékeztet: az ingatlan egyike volt azoknak az épületeknek, amelyek értékesítése kapcsán hűtlen kezelés bűntette miatt indítottak eljárást a szocialista-szabaddemokrata önkormányzati képviselők ellen, akik a gyanú szerint 1,9 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak Terézvárosnak. Az ingatlan időközben visszakerült az önkormányzat tulajdonába, mivel azonban a lepusztult épület felújítása sokba kerülne, a kerület az értékesítés mellett döntött.

A másik, kalapács alá kerülő terézvárosi ingatlan a Városligeti fasorban található, hosszú ideig zeneiskolaként működött. A 700 négyzetméteres, felújítandó műemléképületet elsősorban bérbeadnák, csak akkor értékesítik, ha nem sikerül bérlőt találni. Az ingatlan kikiáltási ára 240 millió forint, az esetleges bérlőnek havi 2 millió forintot kellene fizetnie az önkormányzatnak. A pályázat benyújtási határideje március 29.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik