Belföld

Letette az esküt Salgótarján új polgármestere

24.hu
24.hu

2016. 03. 10. 17:52

A kormánymegbízott és a megyei önkormányzat fideszes elnöke is jelezte, hogy hajlandóak támogatni a baloldali városvezetést.

A salgótarjáni közgyűlés rendkívüli ülésén letette az esküt Fekete Zsolt, a város február 28-án megválasztott új polgármestere, aki az MSZP-DK-Városlakó Egyesület színeiben indult. Emellett a város idei költségvetését is elfogadták.

Az ülésen megjelent a szocialista Hiller István, aki azt mondta: reméli, hogy a város érdekében összefogva képviselő, polgármester és testület egyaránt szem előtt tartja a város szavazópolgárainak akaratát, és a vitákat lezárva együtt tudnak dolgozni a fejlődésért és a sikerért.

Szabó Sándor kormánymegbízott kijelentette: a kormányhivatal minden lehetséges segítséget megad a munkához, mint eddig, és a baloldali „Menjünk tovább” szlogenre utalva fontosnak nevezte, hogy „együtt emnjünk tovább”.

A Nógrád megyei önkormányzat fideszes elnöke, Skuczi Nándor azt mondta: a várost építő, a fejlődést szolgáló, a családok helyzetét támogató munka során minden, a párt értékrendjével nem ütköző cselekvésben számíthatnak támogatásukra.

Fekete Zsolt az elhunyt elődje, Dóra Ottó szavait idézte: vissza kell térni a politika szó eredeti jelentéséhez, ami azt jelenti, hogy részt veszünk a város ügyeiben. Azt mondta: számára fontos a kompromisszumkészség, és Salgótarján minden lakójának együttműködésére éppúgy számít, mint az országos és megyei szervekkel, vezetőkkel, képviselőkkel folytatott közös munkára.

A közgyűlés elfogadta a város idei költségvetését. 2,4 milliárdot közvetlen beruházásokra és felújításokra különítettek el, helyi adóbevételből 1,5 milliárd forinttal számolnak. A likviditási hitellel korrigált bevételi főösszeg 9,3 milliárd forint.

A polgármester közölte: január elsején 267 millió forint banki tartozása volt a városnak, ami tízéves futamidejű hitelekből áll. A szükséges pénz a nagy ellátási feladatokhoz rendelkezésre áll, de a felhasználható források korlátozottsága miatt hatékonyabb, takarékosabb gazdálkodást várnak el – mondta Fekete.

A költségvetés tárgyalása fél óráig sem tartott. A Fidesz-KDNP frakció előre jelezte, hogy nem fogják elfogadni a büdzsét, mert az szerintük valótlan számokat és jelentős megszorításokat tartalmaz. Végül a költségvetést 8 igen szavazattal, 6 nem ellenében jóváhagyták.

Az MSZP-s Huszár Mátét a képviselők egyhangúlag választották alpolgármesterré. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.