Belföld

Lázár helyettese is helyteleníti Matolcsyék titkolózását

csepreghy nándor (Array)
csepreghy nándor (Array)
Bölcs döntésnek nevezte Csepreghy Nándor, hogy Áder János visszadobta az elveszett közvagyonjellegről szóló törvényjavaslatot.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese is határozottan kiáll amellett, hogy a Magyar Nemzeti Bank, és annak alapítványai is közpénzt kezelnek. A politikus bölcs döntésnek nevezte, hogy Áder János nem írta alá azt a törvényt, ami korlátozta volna a jegybank tulajdonában lévő alapítványok adatainak megismerhetőségét.

A jegybanktörvény módosítását Bánki Erik fideszes képviselő kezdeményezte, és kivételes eljárásban fogadta el a parlament. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a jegybanki alapítványok által kezelt 260 milliárd forint „elveszíti közvagyon jellegét”.

Ugyanakkor Lázár János helyettese az ATV reggeli műsorában kiállt amellett, hogy csak közvagyon és magánvagyon létezik, a kettő között semmi nincs, és azt is felvállalta, hogy ebben a kérdésben ellentmond Kósa Lajosnak. Mint mondta: a jegybanknak és a hozzá tartozó alapítványoknak lehet olyan tevékenysége, aminek a titkosítás kategóriájába kell tartoznia, de „erről le kell választani” azokat a kérdéseket, melyeket „ma a sajtó joggal vitat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik