Belföld

Csalás és fogolyszökés Bács-Kiskunban

A menekülő férfi bottal és gereblyével támadt, és megszerezte az egyik rendőr gázspray-ét is, amivel lefújta az egyik egyenruhást.

Vádat emelt az ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége és más bűncselekmények miatt három férfi ellen, akik tavaly szeptemberben kicsaltak 300 ezer forintot egy embertől. Egyikük megszökött a házi őrizetből, miután elkapták, neki emiatt is felelnie kell.

A vádirat szerint többszörösen büntetett előéletű tiszakécskei és tiszaugi vádlottak megbeszélték, hogy ráveszik – egyébként büntetlen előéletű – lakiteleki társukat arra, hogy a tiszakécskei vádlott egyik helybéli ismerősét hívja fel telefonon és szólítsa fel  arra, hogy adja meg a pénzt – a fent említett összeget – amivel tartozik. Ennek hátterében az állt, hogy az átvert férfi elmesélte a tiszakécskei vádlottnak, hogy egy „Guszti” nevű személynél öntözőberendezést telepített. A munka azonban nem sikerült jól és attól tart, hogy  vissza fogja követelni a munkadíj egy részét. Az illető, akit felhívtak, megijedt, hogy „Guszti” megbízásából hívják. Meg is ígérte, hogy kifizeti a valójában nem létező tartozást.

Még aznap 18 órára Tiszakécskén meg is beszéltek egy találkozót. Előtte az “adós”  felhívta tiszakécskei ismerősét , és megkérte – nem sejtve, hogy ő is benne van a lehúzásában –  hogy kísérje el. A találkozón át is adta a pénzt a telefonálónak. Miután elhagyták a helyszínt, a trió tagjai felosztották egymás között a zsákmányt.  A kár nem térült meg.

A csalás miatt nyomozás indult, emiatt 2015. szeptember 16-án reggel házkutatást tartottak a tiszakécskei vádlottnál. A rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki az őrsön arra hivatkozott, hogy az asztmagyógyszerei a lakásán maradtak, ezért a rendőrök a kecskeméti fogda felé menet a vádlottal együtt visszatértek a férfi tiszakécskei otthonához. Ott azt mondta, át akar öltözni, ezért levették róla a bilincset. Ő ezt kihasználta, és egy pillanat alatt kiugrott az ablakon és megszökött. Amikor az egyenruhások utolérték, a menekülő
gereblyével, bottal és ököllel megpróbálta megütni az egyik rendőrt. Dulakodás közben az egyenruhás leejtette a nála lévő gázsprayt, amit a vádlott ráfújt. Emiatt a tiszakécskei férfi ellen ügyészségi nyomozás is indult.

A vádlottak közül a büntetett előéletű férfiak jelenleg más ügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetéseiket töltik, míg harmadik bűntársuk szabadlábon védekezik. Az ügyben a  Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik