Belföld

Zagyvarékasi anyagyilkosság 96 késszúrással – Jól érzi magát a fiú a javítóban

“Dolgozik, tanul, konditerembe jár, sportol. Több csomagot is küldtünk már neki, ezekben főleg édesség, tisztálkodószerek és ruhák vannak. A dohányzásról is leszokott a fiam” – mondta a Borsnak annak 16 éves fiú édesanyja, akit – egy 14 éves lány mellett – a januári, zagyvarékasi gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. Bár a két szerelmes állítólag azért ölt, mert a lány anyja ellenezte a kapcsolatot, most mégis több száz kilométerre vannak egymástól: a fiút a Debreceni Javítóintézetbe vitték,  az áldozat gyermekét pedig a Rákospalotai Leánynevelő Intézetbe.

Ráadásul minden jel arra utal, hogy a fiatalok egymásra vallanak. A fiú anyja korábban azt mondta, nem az ő gyermeke, hanem a lány szúrt. Utóbbi ügyvédje, dr. Őrlős Gábor pedig azzal érvelt, ügyfele nem követhette el a gyilkosságot, mert erre fizikailag alkalmatlan. A védő szerint a 14 éves tinilány azóta is több tanúvallomást tett. “Egyre tisztul a kép az elkövetés körülményeivel kapcsolatban. A fiatalok álláspontja is közeledik egymáshoz” – árulta el.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrök január végén egyik éjjel egy rövid közleményben számoltak be a gyilkosságról. Akkor csak annyit közöltek, hogy hozzátartozói találtak rá az áldozatra zagyvarékasi otthonában még kedd este, illetve, hogy keresik a támadóját. A délelőtti tájékoztatásban már  megdöbbentő információ szerepelt: eszerint az asszony mindössze 14 éves lányát és barátját gyanúsítják. Az eddigi adatok szerint a halálos késelést vita előzte meg, a nőt többször megszúrták. Az áldozattal állítólag csaknem száz késszúrással végeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik