Belföld

Száműzik a meztelen táncosnőket a siófoki korzóról

A biztonsági személyzet indoklás nélkül is kikísérheti a renitenseket a Petőfi sétányról.

Egyhangú szavazással elfogadta Siófok képviselő-testülete a nyári szezon legnépszerűbb sétálóutcájának, a Petőfi sétánynak az új rendjét. Korábban egy 90 és egy 60 milliós költségkalkulációt leszavaztak, most a 43,5 milliós költségvetésű tervezetet jóváhagyták.

Ennyi pénzből 30 fős biztonsági személyzetet, kamerákat, valamint három áteresztő-szűrőpontot állítanak fel. Az üzleteknek hajnali négy órakor be kell szüntetniük a zeneszolgáltatást, ötkor pedig bezárni. Korábban még éjjel három órai zárórát terveztek, de kompromisszum született az érintett vállalkozókkal.

Lengyel Róbert polgármester azt mondta: ragaszkodni fog ahhoz, hogy közterületen, vagy közterületről látható helyen éjfél után se lehessenek meztelen táncosnők, aki ezt akarja, az megtalálja máshol, de az emberek többsége nem kíváncsi rá – fejtegette. A biztonsági tervben az is szerepel, hogy a személyzetnek joga lesz eldönteni, ki az, akit indoklás nélkül kiküldhet.

Az elmúlt tíz évben a Petőfi sétányon jelen lévő vállalkozók működtették a korzót, a szerződés lejártával azonban a város saját cégének adta át a jogot. (Sonline)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik