Belföld

Életveszélytől tartanak a CEU-építkezés szomszédságában

A lakók egy hat méterrel föléjük nyúló betonfalat kaptak ablakaik elé a Nádor utcában.

Budapesten, a Nádor utcában építkezik a Közép-európai Egyetem (CEU), a környező épületeknél hat méterrel magasabbat húznak fel, ami alaposan megkeseríti a szomszédok életét. Egy nyugdíjas asszony ablaka ezen túl például egy betonfalra néz, de még nagyobb baj, hogy egy építési szakértői vélemény miatt akár életveszélyes helyzetek is kialakulhatnak.

A szomszédban lakó Werderits Krisztián többek közt azt kifogásolja, hogy úgy húzták fel az ő tetőjük fölé emelkedő betonfalat, hogy még azelőtt nem magasították meg a szomszéd ház kéményeit. A Werderits birtokában lévő igazságügyi szakértői véleményben, sőt, az építési engedélyben is szerepel, hogy előbb a kémények magasítását kellene elvégezni, ugyanis légörvény alakulhat ki, ami visszanyomhatja a szénmonoxidot.

A 444-nek számolt be Werderits arról, hogy testvére vasárnap a testével akadályozta meg, hogy tovább magasítsák a betonfalat, amit végül elkezdtek visszabontani, amikor megjelent egy tévéstáb. Hétfőn Werderits az interneten élőben közvetíteni kezdte az eseményeket, mostanra annyiban változott a helyzet, hogy a kéményekbe toldalékcsöveket állítottak. A szomszéd szerint azonban ezek nem felelnek meg az előírásoknak, bejelentést tett, aminek nyomán várhatóan helyszíni szemlét tartanak.

Az élő közvetítés itt követhető nyomon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik