Belföld
palkovics lászló (palkovics lászló, felsőoktatási államtitkár, )

Palkovics üzent a tanároknak: nem a tüntetés visz előre

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 03. 04. 12:53

Nem a tüntetést, hanem a tárgyalóasztal melletti munkát tartja előremutatónak az oktatásért felelős államtitkár. Palkovics László pénteki online fogadóóráján beszélt erről, arra reagálva, hogy március 15-ére pedagógusdemonstrációt terveznek.  A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakítását firtató felvetésre közölte: az oktatási államtitkárság a köznevelési kerekasztal munkacsoportjaival közösen dolgozik az állami fenntartó átalakításán, a pontos, érdemi részletekről a közeljövőben tájékoztatást adnak.

Palkovics László jelezte: a köznevelési kerekasztal munkacsoportjai ezen a héten megtartották üléseiket, a vezetőik összegzik az ott elhangzottakat, és elkészítik beszámolójukat a keddi ülésre. A köznevelési kerekasztal harmadik, plenáris ülésére elfogadta a meghívást a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), azt Diana Toledo képviseli majd, aki jelenleg tájékozódik a kerekasztal munkájáról.

Balog Zoltán székéről nem akart beszélni

Az oktatásért felelős államtitkár kitért arra is, hogy az új struktúra kialakításánál az igazgatók jogköreit – ebbe beleértve az eszközök beszerzését is – fontos szempontként veszik figyelembe. Az önértékelési rendszer egyszerűsítésének több elemét már bejelentették, ezek jogszabályi előkészítése zajlik, ilyen például az önértékelés gyakoriságának 2 évről 5 évre emelése. A tanév terhelésének egyenletesebb eloszlása vizsgálandó kérdés, ennek konkrét javaslatait a kerekasztal munkacsoportjai dolgozzák ki.

Közölte azt is: az Országos Köznevelési Tanács, a Nemzeti Pedagógus Kar szervezetein keresztül a köznevelés valamennyi területének – óvoda, általános iskola, középiskola, kollégium, szakképzés, szakszolgálati feladatellátás – képviselete is megjelenik a kerekasztalnál. Rajtuk kívül más szervezetek delegáltjai közt is találni pedagógusokat.

Palkovics László arról is beszélt, hogy  a hallgatói ösztöndíjak emelését célzó, a hallgatói önkormányzatok által kidolgozott javaslatot megkapták, a munkabizottság hamarosan megalakul és megkezdődnek az egyeztetések. Az oktatási államtitkár azokra a sajtóinformációkra reagálva, miszerint inog a tárca vezetőjének széke, közölte: személyi kérdéseket nem kíván kommentálni.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.