Belföld

Összevonják a Népszavát és a Vasárnapi Híreket

A Geomédia tulajdonában lévő Vasárnapi Hírek Kiadó Kft. vásárolja meg hamarosan a Népszava alapítói jogát, amely valójában a lap tulajdonjoga. Ez a cég veszi meg az MSZP Jókai utcai székházát is, a tervek szerint pedig több könyvkiadó és a Geomédia által kiadott lapok szerkesztőségei is a VI. kerületi épületbe költöznek.

Horváth László, a Geomédia meghatározó tulajdonosa a Népszabadságnak elmondta: a két szerkesztőség összevonása nyilvánvalóan racionalizálással, leépítéssel is együtt jár a kiadóban és a szerkesztőségekben egyaránt. A cég azonban kész a Népszava munkatársainak többségét tovább foglalkoztatni, az átalakításról pedig egyeztetni kíván a szerkesztőségekkel.

A mostani elképzelések szerint a Népszava hétfőtől péntekig jelenne meg, szombaton pedig a Népszava és a Vasárnapi Hírek közös lapja. A két lap internetes portáljait is összevonnák.

A Népszavából a tavalyi utolsó negyedévi adatok alapján naponta átlagosan 11 500 példányt adtak el, internetes portálját naponta 45 ezren látogatják. A szombatonként megjelenő Vasárnapi Hírekből csaknem húszezer példány fogy el.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik