Belföld

Júniustól újra repülhet Budapest és Madrid között

Június elsejétől heti három, júliusban heti négy járatot indít a spanyol Iberia légitársaság Budapest és Madrid között, írja az MTI. A Magyar Turizmus Zrt. közleménye szerint a tavaly júniusban elindított Madrid-Budapest járat a kedvező fogadtatásnak köszönhetően tér vissza.

Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese elmondta: az Iberia vezető képviselőivel folytatott keddi tárgyaláson az is szóba került, hogy a 2017-es nyári szezonban már napi járat kösse össze a két fővárost. A légitársaság gépei kedden, szerdán és csütörtökön, júliusban pedig pénteken is közlekednek.

Glázer szerint ezzel nemcsak a magyar és a spanyol főváros összeköttetése javul, hanem kedvező átszállási lehetőségek nyílnak a Latin-Amerikába utazni vágyók számára is. A riói olimpia közeledtével ez a járat a magyar utazók számára is vonzó lehet.

A Magyarországra látogató spanyol turisták száma is évről évre emelkedik. A KSH 2015-re vonatkozó előzetes adatai szerint 148 496 spanyol utazó látogatott Magyarországra, ami 6,3 százalékkal haladja meg az előző évit. A spanyolok külföldi utazásaik során átlagosan 80-100 eurót költenek naponta, így Magyarországon 10 milliárd forintot meghaladó bevételt jelentett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik