Belföld
AppleMark

Pukliék szerint illegitim a kormány kerekasztala

24.hu
24.hu

2016. 02. 26. 10:32

Úgy vélik, ott többségében a közoktatásban teljesen járatlan szervezetek foglalnak helyet.

Illegitimnek nevezte közleményében a kormány által életre hívott köznevelési kerekasztalt a tiltakozó pedagógusokat tömörítő Tanítanék Mozgalom.

A közleményt Törley Katalin, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója és Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke írta alá.

Megmosolyogtatónak tartják, hogy a többségében nem szakmai szervezeteket tömörítő kerekasztal azt üzeni, hogy csak ők képesek és hivatottak választ találni az oktatás valódi problémáira, miközben nem veszik észre, hogy „háttal ülnek a magyar társadalomnak”. Úgy vélik, hamis az a kormányzati propaganda, hogy a kerekasztal nyílt, a végszavazás eredményét a közoktatásban teljesen járatlan többség véleménye fogja eldönteni.

A Tanítanék Mozgalom szerint már folyik a „szalámizás”, olyan ígéreteket tesznek, melyek határideje a „messzi-messzi jövőben homályosul el”, és nem a lényeget fogják meg, hanem „egy korábbi rossz rendszer restaurációját vetítik előre”.

A mozgalom kitart amellett, hogy új oktatási rendszer kell, mely élményalapú, és a gyerek áll a középpontjában. Szerintük nem a kerekasztal, hanem a Civil Közoktatási Platform fogja megmondani, milyen lesz a magyar oktatás, amit hiteles szakértők, hiteles szervezetek és szakszervezetek legitimálnak.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.