Belföld

Undorító körülmények között készült a vecsési savanyúság

Jelöletlen, penészes káposztát, fokhagymát, uborkát, paprikát és egyéb zöldségeket találtak - egyebek mellett.

Engedély nélkül és rendkívül rossz higiéniai körülmények között készítette a savanyúságot az a vecsési „kistermelő”, akit a hét elején értek tetten a NÉBIH emberei. Az illegális előállító helyen csaknem 38 tonna terméket foglaltak le és küldtek megsemmisítésre.

A házi savanyúságként eladott termékeket engedély nélkül, megdöbbentően rossz higiéniai viszonyok között, nagyüzemi szinten állították elő. Egy része thaiföldi kukoricakonzervből, valamint a nagybani piacon vásárolt zöldségekből készült, teljesen ellenőrizetlen körülmények között.

A helyszínen jelöletlen, penészes káposztát, fokhagymát, uborkát, paprikát és egyéb zöldségeket találtak. Az üzem pincéjében nem élelmiszeripari célra engedélyezett edényekben, hordókban savanyították a termékeket, az előállításról azonban semmilyen nyilvántartást sem vezettek.

A vecsési ellenőrzéssel egy időben egy fővárosi piac savanyúságokat forgalmazó üzletét is ellenőrizték a KÜI munkatársai. Az üzletet további intézkedésig – a csaknem 1,4 tonna jelöletlen árukészlet forgalmi korlátozása mellett – hatósági zár alá helyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik