Belföld
Esztergom, 2015. szeptember 26.
A Szent István-díj idei kitüntetettje, Pozsgay Imre egykori államminiszter az elismerés átadásán az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében 2015. szeptember 26-án. A Szent István Alapítvány az összmagyarság érdekében végzett kiemelkedő jelentőségű tevékenységért ítéli oda a Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész által tervezett díjat.
MTI Fotó: Kovács Attila

Orbán emberei hallgatnak a népszavazási balhéról

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 02. 24. 07:17

A Nemzeti Választási Irodánál történtekkel kapcsolatban a Fideszhez köthető értelmiségiek, közéleti személyiség többsége hallgat.

A Magyar Nemzetnek legtöbbjük azt állította, nem is hallott az esetről. A jelentős közfelháborodás és médiavisszhang ellenére tegnap alig akadt köztük olyan, aki állást foglalt volna arról, hogy a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) kigyúrt, kopasz alakok akadályozták meg az MSZP-t a boltok vasárnapi zárva tartására vonatkozó népszavazási kérdésének elsőként történő benyújtásában.

Vizi E. Szilveszter, a tudományos akadémia volt elnöke munkatársán keresztül üzente: annyira lefoglalja a kutatás, hogy ilyesmivel nem foglalkozik. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke pályázatokat vizsgált, nem is hallott az esetről, de nem is tartaná szerencsésnek, ha kormánytisztviselőként napi politikai ügyeket kommentálna. Jókai Anna író sem hallott az ügyről, ezért arról nyilatkozni sem szeretett volna, de megjegyezte, nem érti, miért kell erőltetni ezt a népszavazást.

Pozsgay Imre is a Magyar Nemzettől értesült az atrocitásról, amely szerinte idegen a demokráciától.

Úgy is fogalmazhatnék, hogy ez az erőszak alkalmazása a jog ellen.

Papp Lajos szívsebész elárulta, éppen azért nem foglalkozik régóta a politikával, mert az „meghülyíti az embereket”, „felhevült erőszakhoz” vezet, ő pedig inkább „lelki, szellemi fizikai értelemben is” a békességre törekszik. A „főleg pénzért dolgozó verőlegényeket”, a professzor annyira nem szereti, hogy a mindennapi életben elkerüli őket, ha teheti.

A fizikai atrocitást semmiféle formában nem fogadom el.

Fábry Sándor műsorvezető, író és Lánczi Tamás érdemben nem reagált. A Századvég vezető elemzője először sérelmezte, hogy a lap az elmúlt egy évben nem kereste, majd amikor megtudta, most milyen ügyben, közölte: a Magyar Nemzetnek nem szeretne nyilatkozni.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.