Belföld

Bokros Orbánnak: A feketerigó nem lesz attól oroszlán, hogy annak hazudja magát

Bokros-Lajos(7)(430x286)(1).jpg (Bokros Lajos)
Bokros-Lajos(7)(430x286)(1).jpg (Bokros Lajos)
Szerinte légüres térben nem lehet megvédeni Magyarország érdekeit.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke szerint a kormányfő elmagányosodott.

Zsebre dugott kézzel, egyedül toporogva állt miniszterelnökünk az Európai Tanács tárgyalótermében. Hosszan mutatták ezt a jelenetet – no nem a magyar királyi tévé – hanem a külföldi adók. Légüres tér, néha egy köszönés, talán vállveregetés. De tartalmas beszélgetés – ilyen egy sem volt.

Így kezdi írását Bokros Lajos, megjegyezve, hogy légüres térben nem lehet megvédeni Magyarország érdekeit. Nem is sikerült. Szerinte ráadásul nem elég, hogy Nagy-Britannia korlátozni fogja a családi pótlék folyósítását a kelet-európai bevándoroltak számára, mert a brit példát hamarosan követi Ausztria és Németország is. Valaki végre kirúgta az első téglát a politikai korrektség korhadt falából – idézi a német lapokat a MoMa elnöke.

A bumeráng visszajön. A szabadságharc visszaütött.

A kormány hiába hajtogatja, hogy a magyar munkavállalók nem bevándorlók. Dehogynem. Nagy-Britannia számára mindegy, ki honnan érkezik. Az emberi méltóság egy és oszthatatlan, ha a magyarok nem védik a szíriai menekültek jogait, méltóságát, biztosak lehetnek abban, hogy a magyarokét sem fogja senki megvédeni – írja Bokros, aki így zárja sorait.

Még valami: a feketerigó nem lesz attól oroszlán, hogy annak hazudja magát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik