Belföld

Visszahívták tisztségeiből a gyilkossággal gyanúsított képviselőt

Rendkívüli ülésen döntött a dunaújvárosi közgyűlés.

A dunaújvárosi képviselő-testület összes bizottsági, tanácsnoki és felügyelőbizottsági tisztségéből visszahívta a gyilkossággal gyanúsított Gál Rolandot. A döntést hétfőn, rendkívüli nyílt ülésen hozták meg.

A PM-es Szabó Zsolt azt javasolta, hogy a közgyűlés arra is kérje meg Gált: mondjon le képviselői mandátumáról. A testület a javaslatot nem támogatta. A múlt pénteki pártegyeztetés alapján megválasztották Gál utódjait a különböző posztokon – a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságban, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságban, a közbiztonsági tanácsnoki pozícióban, és a dunaújvárosi kézilabda-akadémia felügyelőbizottsági posztján.

Cserna Gábor fideszes polgármester a közgyűlés végén azt mondta: a testület ezzel mindent megtett, amit a jogszabályok szerint megtehetett, az önkormányzat az ügyet a maga részéről lezárta. Hozzátette: a közgyűlés nem szólíthatja fel a képviselőt a lemondásra, ráadásul az ügy még csak nyomozati szakaszban van. Ha bírósági szakaszba jut, a hatályos jogszabályok alapján a mandátummal a közgyűlés rendelkezhet. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik