Belföld

Habonyról még Kósa is csak habogott a Parlamentben

Hosszú szünetek után a Fidesz frakcióvezetője először poénnal próbálta elütni a kérdést, hogy kicsoda is Habony Árpád, de aztán inkább befejezte a sajtótájékoztatót.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatót tartott a parlamentben. Ekkor az ATV tudósítója megkérdezte tőle, hallgat-e Habony tanácsaira. Kósa ekkor azt mondta, van olyan kérdés, amiben hallgat rá, más kérdésekben nem.

Árpád azt mondja, hogy a pusztán provokatív újságírói kérdésekre nem kell válaszolni.

Kósa viszont nem ért vele egyet, szerinte, már csak udvariasságból is, de válaszolni kell minden kérdésre. A 444.hu ezután megkérdezte, ezt a tanácsot Habony milyen minőségben, milyen funkcióban, milyen szerepben adta, amely után a fideszes politikus kezdetben a humorosnak szánt „jó” minőségben választ adta, majd hosszú szünetekkel tarkított megfontolt feleletében közölte, hogy “folyosói beszélgetős” minőséget kell érteni ezalatt. Amikor azonban arra volt kíváncsi az újságíró, hogy Habony hivatalos minőségben is ad-e tanácsot, Kósa Lajos inkább berekesztette a sajtótájékoztatót.

Korábban már Tarlós István főpolgármester is nehéz helyzetbe került, amikor Habony Árpád szerepét kellett volna meghatároznia, aki évente többször is megfordul a városházán.

A főpolgármester az öndefinícióval próbálta kivágni magát. Azzal kapcsolatban ugyanis, hogy Habony milyen minőségében mondott véleményt az agglomerációs közlekedésről, Tarlós István így reagált:

Habony Árpád mint Habony Árpád mondott erről véleményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik