Belföld

Hatalmas tömeg tüntet ma az állatkínzás ellen

Huszonhét állatvédő egyesület közösen hirdetett meg tüntetést szombatra, Együtt Egy Közös Ügyért! Együtt Az Állatkínzás Ellen! címmel.

A demonstráció délután kettőkor kezdődik, a Nyugati pályaudvarnál, innen a tömeg, ami az esemény szerint több ezres lesz, átvonul a Parlament elé.

Az esemény leírásában megemlékeznek a deteki állatkínzásról is, ahol az alpolgármester fia baseballütővel agyonver egy kutyát, és az erről készült felvételt megosztotta az interneten.

„Eddig soha nem vonultunk utcára ekkora egyetértésben, de most úgy érezzük eljött az idő, hogy végre hallassuk hangunkat! Elég volt abból, hogy az ilyen emberek mindig megússzák a példás büntetést! Követeljük, hogy a deteki mészáros ellen a lehető legszigorúbb büntetést szabják ki, és a büntetőeljárást ne söpörjék a szőnyeg alá édesanyja befolyása miatt! Emellett követeljük, hogy minden bántalmazott állat kapja meg azt a jogi védelmet, ami az állatvédelmi törvényben le van írva, és minden állatkínzó bűnhődjön meg tetteiért”, írják.

A szervezők arra kérnek mindenkit, aki megy, hogy a négylábú kedvenceiket ne vigyék magukkal most, „hiszen a Parlament elé vinni se lehet őket és ez a tömeg félő, hogy hatalmas stresszt okozna nekik. Amennyiben lehetséges hozzatok magatokkal kék sálat vagy szalagot, hogy egységesen viseljük az állatvédelem színét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik