Belföld

Választási hétvége lesz Baranyában

Két baranyai településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

Drávakeresztúron azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget egyetlen jelölt szeretné elnyerni, Cserdi Zsolt (független). A képviselő-választáson heten indulnak, valamennyien függetlenként, a választásra jogosult valamivel több mint száz lakos közülük választhatja ki a település képviselő-testületének négy tagját.

Ugyancsak településvezetőt és képviselőket választanak vasárnap Majson, mert a képviselő-testület ott is feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget három független jelölt szeretné betölteni: Pólya Krisztina, Csillag Ferenc és Vicsik Szabolcs. A hat képviselő-testületi helyért tizenhatan indulnak, valamennyien függetlenként. A község választói névjegyzékében mintegy nyolcszázan szerepelnek.

Vasárnap Zalaapátiban roma települési önkormányzati képviselőket választottak volna, ám ez a választás jelöltek hiányában elmarad, így ott legközelebb csak 2019-ben lehet roma kisebbségi önkormányzatot alakítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik