Belföld

Nyers virslit adtak vacsorára a soproni kórház gyerekosztályán

virsli (virsli, frakfurti, Karácsony)
virsli (virsli, frakfurti, Karácsony)

Egy felháborodott apuka küldött gyermeke vacsorájáról a Kisalföld szerkesztőségének. A Soproni Gyógyközpont gyerekosztályán kínáltak vacsorára nyers, műbeles virslit egy szelet kenyeret, illetve egyetlen, vastagabb szelet uborkát.  A panaszban említett estén tizenkilenc beteg kisgyerek volt az osztályon, közülük tízen kaptak virslit vacsorára.

A portál továbbította a képet a kórháznak. Az intézmény nevében Farkas Andrea megbízott ápolási igazgató válaszolt.

Az élelmiszerek szükség szerinti melegítésére, hőkezelésére felszerelt teakonyhánkban minden esetben lehetőséget biztosítunk. A hideg húsipari termékek, mint amilyen a virsli is, konyhakész elkészítésében osztályos nővéreink készséggel segítséget nyújtanak. A leírt esetben egyszeri, a hozzátartozók e lehetőségről való tájékoztatásának elmaradásából adódó mulasztás történt. Az okozott kellemetlenségért a hozzátartozók elnézését kérjük

–      írta a Kisalföldnek Farkas Andrea. Egy másik levélváltásból derült ki, hogy nem a szülőknek kellett volna megmelegíteni a virslit, ez napközben a beosztott teakonyhás, este az osztályos nővér teendője. A teakonyhában minden feltétel adott ehhez, itt melegítik a bébitápszereket is.

Képünk illusztráció, az apuka felvételéért kattintsanak a IDE.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik