Belföld

Karatemozdulatokkal pusztított egy férfi az erdőben

Az elkövető elszaladt, ha elkapják, három évet is kaphat.

A „példátlan vandalizmusról” az Erdőmentők Alapítvány számolt be, a kár pedig az általuk kihelyezett 200 madáretetőben és 125 mesterséges odúban esett a budapesti Farkas-erdőben. Vagyis sokakban ezek közül.

Történt ugyanis, hogy a hétvégén

… egy húsz év feletti, magas, kopasz, különösen kisportolt testalkatú, barna kabátos férfi módszeresen végigment az Erdőn és – a szemtanúk elmondása szerint – karate mozdulatokkal lerúgta, leütötte a fákról a kis fa építményeket, majd addig rúgta tovább őket, amíg csak apró darabok maradtak belőlük.

Áldozatul estek azok az etetők is, amelyeket a környék óvodásai helyeztek ki, és saját kezükkel díszítették őket.

Az erdészet munkatársai kérdőre akarták vonni a rongálót, de olyan gyorsan szaladt el, hogy ez lehetetlen volt.

Ha valaki viccesnek találná az esetet, nem az. Az ember segítsége nélkül a madarak éhen veszhetnek, ha az idő hidegebbre fordul. Ami talán még rosszabb, hogy az odúkban nem csak madarak, hanem pelék is laktak, akik valószínűleg épp téli álmot aludtak.

Védett állatokról lévén szó – a pelék mellett sok érintett madárfaj is az – az elkövetőnek vagyon elleni bűncselekmény, és természetvédelmi károkozás miatt is felelnie kell. A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest, aki akár három év börtönt is kaphat.

A pusztítás képeit ide kattintva találja az Erdőmentő Alapítvány honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik