Belföld

Brókernetezett a Fidesz salgótarjáni polgármester-jelölte?

Az atv.hu értesülései szerint a február 28-i salgótarjáni időközi polgármester választáson a Fidesz jelöltjeként induló Simon Tibor korábban iskolaigazgatóként a Brokernet „színeiben” a cég pénzügyi termékeit népszerűsítette kollégái körében.

A korábbi szocialista városvezető, Dóra Ottó tavaly novemberi halála után kiírt időközi polgármester választáson a jelenleg a Kliknél főosztályvezetőként dolgozó, egykori fideszes városi közgyűlési frakcióvezető Simon Tibor pártja jelöltje.

Simon Tibor nem tartozott korábbi fideszes polgármester, Székyné dr. Sztrémi Melinda kedvelt párttársai közé. Egyes információk szerint Székyné fegyelmi vizsgálatot is indított ellene, de annak dokumentumait hétpecsétes titokként őrzik.

A fideszes polgármester-jelölt Klik-es szerepvállalása előtt a salgótarjáni Gagarin általános iskola igazgatója volt. Az ATV-nek az iskola egyik korábbi dolgozója azt állította, hogy Simon Tibor az intézményvezetéssel párhuzamosan a Brokernet ügynökeként is tevékenykedett, és tanártársait, az iskola alkalmazottait is megkereste a 2013 nyarán átalakított, MLM-rendszerű vállalkozás pénzügyi ajánlataival.

A tanárok közül többen részt vettek a cég csomagjait népszerűsítő előadáson, és voltak olyanok, akik beléptek a „piramis-játék” elvén működő hálózatba.

A Brokernet megszűnése sokukat érintette, de arról nem tudnak, hogy a rendszerben felettük elhelyezkedő iskolaigazgató nyereséggel szállt-e ki a bizniszből, avagy ő is bukott az üzleten?

A Brokernet egyébként a semmiből lett a pénzügyi közvetítés csúcsragadozója. Bődületes siker, luxuskocsin furikázó értékesítők, hatalmas házukat elvesztő, csúnyán bepalizott befektetők – így summázható a társaság története. Az MLM-rendszer csúcsra járatásával a cég iszonyatosan nagy bizniszt hozott össze maximális kreativitással, elsöprő lendülettel, de legfőképpen az ügyfelek gátlástalan megtévesztésével.

Kiemelt kép: Komka Péter, MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik