Belföld

Rendőrök mérik fel, tüntetnek-e a tanárok

Pedagógusnapi tüntetés (pedagógusnap, )
Pedagógusnapi tüntetés (pedagógusnap, )
Az volt az indok a rendőrök kétszeri látogatására és érdeklődésére, hogy csak biztosítani akarták az utat a tüntetések helyszíneiig.

Különös jelenség történt az ATV szerint, hírportálukon arról írnak, hogy rendőrök érdeklődtek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsály általános iskolájában arról, megy-e onnan tüntetni valaki Miskolcra. Erről Bodnár Barnabás, a Maróthy János Általános Iskola tanára beszélt.

Ez még az előző heti tüntetés előtt történt. Szerencsére jegyzőkönyv is készült az esetről. Pénteken az iskolarendőr kérdezősködött, ki utazik fel Budapestre a szombati demonstrációra, persze csak azért, hogy biztosítsák az utukat. Az önkormányzatnál is tiltakozott a pedagógus.

Kicska József igazgató nem cáfolta az értesülést, szerinte csak arra voltak kíváncsiak a rendőrök, megy-e egyáltalán valaki tüntetni. Ő így magyarázta a történetet:

Állítólag volt olyan, hogy a parlamentnél tüntettek az egyik önkormányzat által odaszállított dolgozók, és nem jelentették be. Ezért ki van adva a rendőrségnek, hogy ha ilyen van, akkor arról tudjanak.

A rendőrség nem válaszolt az ATV kérdéseire. Szombaton lesz nagy tüntetés a Kossuth Lajos téren a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javításáért. Múlt szerdán Miskolcon tüntettek, miközben egy nyílt levél is kering, amihez már 700 intézmény csatlakozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik