Belföld

Pezsgőt bontottak az RTL-ben Szalai Vivien kinevezésének hírére

A Bors szerint sokkal nagyobb örömmel fogadták az RTL Klubban Szalai Vivien érkezését a TV2-höz, mint a TV2-nél.

A bulvárlap így fogalmaz:

A bejelentés napján egy kisebb ünnepséget is tartottak az RTL vezető munkatársai, amihez a közeli benzinkútról szereztek jó pár üveg pezsgőt. Forrásunk szerint utoljára talán akkor volt ilyen jó a hangulat az RTL-székházban, amikor a ValóVilág először lenyomta a Big Brothert.

A Story magazin egykori főszerkesztőjét, Kökény-Szalai Vivient hétfőn nevezték ki a TV2 új hírigazgatójának. Szalai Vivien ezzel gyakorlatilag Azurák Csaba feladatait vette át.

A TV2-nél ledöbbentek

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy sajtóhírek szerint a TV2-nél egyrészt híradós válságstáb ült össze a kinevezés hírére, másrészt kiszivárgott néhány árulkodó reakció az ügy kapcsán a csatorna munkatársaitól.

„Ilyen nincs!”; „Elképesztő!”; „Nincs lejjebb!”; „Megjött Habonycica!”; „Na, most már tényleg lemegyünk kutyába!” – idézi a kollégák szavait a nol.hu, akiket arról kérdeztek, mit szólnak ahhoz, hogy a Story magazin korábbi főszerkesztője váltja pozíciójában Azurák Csabát.

A lap úgy tudja, szakmai körökben többen úgy fogalmaznak, hogy a bulvárban jártas Kökény-Szalai Vivien kinevezése mindennek mondható, csak szakmainak nem. Egyes források szerint a kinevezés mögött az Andy Vajnához „közeli”, médiaügyekben is befolyásos kör áll, amelyet gyakran hoznak összefüggésbe Habony Árpáddal és Rogán Antallal; még úgy is, hogy a tanácsadónak és a kabinetminiszternek hivatalosan nincs is köze a TV2-höz. Ettől függetlenül azonban úgy vélik, „alighanem van ráhatásuk” a TV2-t érintő folyamatokra, különösen pedig a kinevezésekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik