Belföld

PDSZ: Ez a kerekasztal nem az a kerekasztal, ahol ott kell maradni

Tévedtem. Talán a pedagógiai optimizmus hitette el velem, hogy a kormány – meghallva az elégedetlenek hangját – érdemben akar tárgyalni – írta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Mendrey László.

A szakszervezeti vezető szerint a kerekasztal a tárgyalásra megfelelő forma is lehetne.

De EZ a kerekasztal nem AZ a kerekasztal ahol ott kell maradni, mert – összetétele okán – nem alkalmas valódi változások kikényszerítésére

írta a 168 órához eljuttatott közleményében Mendrey László.

A hosszú ideje forrongó és most felszínre robbant elégedetlenség többet akar, mint a törvény módosítgatását. Bele akar szólni sorsának alakításába, vissza akarja kapni szabadságát, s azt akarja, hogy gyermeke számára ez már ne kiküzdendő lehetőség, hanem a világ legtermészetesebb evidenciája legyen. Egységet akar, mely nem külön tárgyal, hanem egy valódi kerek asztalnál közös akaratot fogalmaz meg a kormánnyal szemben.

Rosszul mértem fel a lehetőségeket. Ember vagyok, tévedtem. Sajnálom.

De maradtam, aki voltam!

Hinni szeretném, hogy sokan, nagyon sokan leszünk szombaton a Kossuth téren!

– írta Mendrey László.

Mindeközben február 29-ére sztrájkot hirdettek az oktatási rendszer átalakításával elégedetlen szülők is.

Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát.
Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerekedet 2016. FEBRUÁR 29-ÉN iskolába! Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés! Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülők szeretnénk-e a változást!
Oszd meg a bejegyzést, hogy minél többen csatlakozzanak!

írják a szervezők a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik