Belföld

Paksi rekord – örökös csúcsot döntött a Miniszterelnökség

Javor-Benedek(1)(210x140).jpg (Array)
Javor-Benedek(1)(210x140).jpg (Array)
Jávor Benedek betekintett a paksi bővítés dokumentumaiba.

A Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője Facebook-oldalán emlékeztet ironikusan rá, hogy ősszel nagy figyelmet vívott ki magának a Miniszterelnöki Hivatal azzal a “sportteljesítményével”, hogy miután betekinthetett a paksi megvalósítási szerződésekbe, jegyzeteiből – több hónapig tartó tanulmányozás után – egy mondatot engedtek lehozni.

A napokban kaptam kézhez az előző betekintésemkor készült jegyzeteim gondosan áttanulmányozott, minősített és szelektált eredményét. És ezeknek a nagyszerű fiúknak sikerült, amiben a sportrajongók is csak titkon mertek reménykedni: felülmúlták önmagukat, és örökös csúcsot állítottak be! A jegyzetpapírjaim másolatát úgy kaptam kézhez, hogy azokon egyetlen mondat sem maradt! Mindent kitöröltek! No persze figyelem én a kormányzati iránymutatásokat, és tudom, hogy még mindig elsöprő erejű ez az információáramlás azokhoz az országokhoz képest, ahol egyáltalán nincs betekintési lehetőség az iratokba, vagy egyszerűen halomra lövik az ezt kérelmezőket.

Az EP-képviselő procedúrájának megértéséhez érdemes felidézni, hogy Jávor Benedek egyébként csak úgy tekinthetett be a paksi bővítés szerződéseibe, hogy azokat nem fotózhatta le, csak lepecsételt, miniszterelnökségi papírokra írhatott államtitkári felügyelettel. A betekintés végén jegyzeteit le kellett adnia, hogy azokat átvizsgálja a Miniszterelnökség, ahol döntöttek róla, mit kell törölni a jegyzetekből. Az eredményt Jávor Benedek most is feltöltötte a Facebookra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik